Szelektív hulladékgyűjtés – Pulzus közvéleménykutatás

Szelektív hulladékgyűjtés – Pulzus közvéleménykutatás

Szelektív hulladékgyűjtés – Pulzus közvéleménykutatás

Apróságnak tűnik, mégis nagyon sokat tehetünk a Földünkért, ha szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Felhasználóink 45%-a gyűjt minden hulladékot szelektíven. A válaszadók 36%-a pedig szelektíven gyűjti a szemetet, de nem mindent.
Kutatásunkban arra kerestük a választ, hogy a felhasználóink milyen hulladékokat gyűjtenek általában szelektíven. Az első helyen a műanyag végzett az összesítésben, ezt a hulladéktípust a felhasználóink 77 %-a szelektíven gyűjti. A műanyag mellett a papírt és az üveget gyűjtik a legtöbben szelektíven, az előbbit a felhasználók 67%-a, az utóbbit pedig 50%-a.
Válaszadók 39%-a gyűjti szelektíven az elemeket és akkumulátorokat, amik veszélyes hulladéknak minősülnek. Összességében a kutatás azt az eredményt hozta, hogy a felhasználóink figyelnek a környezetükre és a standard szelektív hulladék típusok mellett  a válaszadók 25%-a gyűjti szétválogatva a szerves hulladékot, a használt sütőolajat, az izzókat és fénycsöveket, valamint az elektromos berendezéseket.
A felhasználóink csupán 0,2%-a dob mindent szelektálás nélkül a szemétbe, ami a környezettudatosság szempontjából fantasztikus eredmény.
A Pulzus  ®  az applikáció létrehozóinak szellemi terméke, a módszer és az alkalmazásával létrejött adatok és következtetések jogosulatlan felhasználása törvénysértés.