Sikerülhet 10%-ra csökkenteni az inflációt 2023 év végére? – Pulzus közvéleménykutatás

Októberre 21,1 százalékra nőtt az infláció, az élelmiszerek 40 százalékkal drágultak.
Szakértők szerint az infláció megfékezésére nem alkalmasak az ársapkák, sőt hosszabb távon kifejezetten pénzromlást gyorsító elemnek tartják.

A kormány a jövő év decemberére egy számjegyűre szeretné csökkenteni az inflációt. Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnök szerint azonban ez a cél aligha teljesíthető. Ő úgy véli, hogy egy év múlva, még ha meg is feleződik az infláció, amelynek elérésére a miniszterelnök a pénzügyminisztert utasította, az is 10 százalék körüli pénzromlást jelent majd, ami szintén nagyon magas és nem kedvez a gazdaság egyensúlya szempontjából.

Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy 2023 év végére lehetséges-e, hogy 10 százalékra csökkenjen az infláció?

A válaszadók 75%-a úgy véli, hogy nem tudják ilyen mértékben csökkenteni az inflációt egy év alatt.

Szerinted sikerül 10 százalékra csökkenteni az inflációt 2023 év végére?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!
A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.