Nemek közötti egyenlőség a munkaerőpiacon? – Pulzus közvéleménykutatás

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta azt uniós jogszabályt, amely a nemek kiegyensúlyozottabb képviseletének előmozdítását célozza a tőzsdén jegyzett társaságok vezetőtestületeiben.
Ezáltal új szabályok segítik majd felszámolni azokat az akadályokat, amelyekkel a nők gyakran szembesülnek pályafutásuk során.

Az új közlemény szerint a tőzsdén jegyzett társaságokban 2026-ra a nem ügyvezető igazgatói pozíciók legalább 40 százalékát nőknek kell betölteniük. A vállalatoknak évente egy alkalommal tájékoztatást kell nyújtaniuk a nemeknek a vezetőtestületeikben fennálló képviseletéről, valamint azokról az intézkedésekről, amelyeket a 33, illetve 40 százalékos cél elérése érdekében tesznek.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint itthon van-e nemek közötti egyenlőség a munkaerőpiacon.

A válaszadók 75%-a szerint egyáltalán nincs.

Szerinted hazánkban egyenlőség van a nemek között a munkaerőpiacon?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.