Mit teszel, ha napközben rád tör a fáradtság? – Pulzus közvéleménykutatás

A világ lakosságának közel 80 százaléka napi rendszerességgel fogyaszt koffeint valamilyen formában. Te is azok közé tartozol, akik az ágyból sem bírnak kikelni kávé nélkül, és napközben 3-4 kávé után is úgy érzed leragadnak a szemeid? Jó, ha tudod, hogy egy kutatás szerint, ha álmosak vagyunk, egy alma vagy 10 percnyi lépcsőzés több energiát ad, mint 50 milligramm koffein.

50 milligramm koffein csupán fél bögre kávé. Egy bögre nagyjából 95-100 mg koffeint tartalmaz. Érdemes tudni, hogy maga a koffein kizárólag a központi idegrendszerre hat, és azt az érzetet kelti, hogy fitt és éber vagy, de igazából nem ad energiát, hiszen sem kalóriát, sem cukrot, továbbá más szénhidrátot sem tartalmaz. Hiába adsz a kávédhoz tejet, tejszínt vagy cukrot, a bevitt kalória mennyisége nő ugyan, de még mindig messze nem juttatod a szervezeted annyi energiához, mint amennyi egy gyümölcs, például egy alma elfogyasztása adna, vagy egy kis testmozgás.

Ezért kutatók azt javasolják, ha fáradtak vagyunk, 10 percnyi lépcsőzéssel jobban járunk, mint egy presszó kávéval.

A Pulzus alkalmazában arról kérdeztük felhasználóinkat, mivel próbálják legyőzni fáradtságukat, ha napközben fáradtnak érzik magukat?
A válaszadók 37%-a kávét, teát vagy energiaitalt iszik, míg 24% inkább szundít egy kicsit.

Te általában mit teszel, ha napközben rád tör az álmosság?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.