Mit gondolsz védelmet érdemelnének a legszegényebb emberek? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy év alatt több mint 21 ezer ingatlan árverése fejeződött be Magyarországon. Az ingatlanok teljes összértéke több mint 199 milliárd forint, de az épületek többsége 5 millió forintnál is kevesebbet ér. Az árverezés jellemzően a legszegényebb településeken élőket érinti, akik az amúgy is értéktelen ingatlanjaik után vagy alig kapnak valamit, vagy nem kapnak semmit. Amennyiben egy ingatlant elárvereznek, a befolyt összegből először kifizetik a végrehajtót, utána a végrehajtást kérők követeléseit, és ha esetleg marad még valami, akkor csupán azt megkapja az ingatlan tulajdonosa. A koronavírus idején a végrehajtások miatti árveréseket leállították, egy éve, hogy újra indultak. Az árverezett ingatlanok többségének értéke ötmillió forint alatt van, azonban előfordulnak 10 ezer forintos kikiáltási árú épületek is. Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy védelmet érdemelnének a legszegényebb emberek, hogy ne árverezhessék el a házaikat? A válaszadók 42,5%-a szerint nem volna szabad elárverezni a házaikat, mert ezzel a szegények még szegényebbek, a gazdagok pedig még gazdagabbak lesznek.

Szerinted védelmet érdemelnének a szegényebb emberek, hogy ne tudják elárverezni otthonaikat?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.