Szerinted joga van egy betegnek értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét? – Pulzus közvéleménykutatás

Szerinted joga van egy betegnek értelmetlen szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét? - Pulzus közvéleménykutatás

Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel ügyvéd, hogy értelmetlen szenvedés helyett méltósággal tudja befejezni az életét. Az ismert alkotmányjogász, aki számtalan strasbourgi ügyben képviselte ügyfeleit, nem ért egyet az úgynevezett aktív eutanázia (a halálba segítés) magyarországi tilalmával. A jogász szakmai véleménye szerint az életvégi döntések meghozatalának teljes magyarországi tilalma alapvető emberi jogokat sért. Az eutanáziának kétféle formáját különböztetik meg: az aktív és passzív eutanáziát. Az aktív eutanázia a halálba segítés, míg a passzív a meghalni hagyás. Jelenleg csupán három országban engedélyezik az aktív eutanáziát: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban. Svájcban, Németországban, Ausztriában és Finnországban pedig az orvos által felügyelt aktív eutanáziát engedélyezik bizonyos speciális körülmények között. Angliában, Norvégiában, Olaszországban, Spanyolországban és Svédországban – szigorú feltételek mellett lehetséges a passzív eutanázia. A Pulzus Applikációban felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy joga van-e egy beteg embernek méltóságteljesen befejezni az életét? A válaszadók 82,9%-a gondolja, úgy, hogy igen van joga a szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét.

Szerinted van joga egy betegnek szenvedés helyett méltósággal befejezni az életét?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.