Melyik bankrendszer a szimpatikusabb? – Pulzus közvéleménykutatás

Melyik bankrendszer a szimpatikusabb? - Pulzus közvéleménykutatás

Idén szeptember 1-től bevezette Oroszország az iszlám bankrendszert egy kétéves kísérleti program keretében. Az új bankrendszer négy muszlim többségű tartományban – Tatárföld, Baskíria, Csecsenföld és Dagesztán – hivatalosan is megjelenik. Vannak azonban különbség az iszlám és a nyugati bankrendszer között. Az iszlám bankrendszerben a pénzintézeteknek általánosságban öt alapelvet kell betartaniuk. Az iszlám bankrendszerben tilos a riba, vagyis a kamatszedés, a bank nyereséget csak a finanszírozott vállalkozás által megtermelt profitból kaphat. Tilos az iszlám erkölccsel ellentétes ügyletekbe befektetni, „tisztátalan” tevékenységeket finanszírozni, például az alkoholhoz, szerencsejátékhoz, pornográfiához kapcsolódó ügyleteket. Tilos a gharar, vagyis a túlzott kockázatvállalás. Kötelező az eredmény megosztása, valamint kötelező a jótékonykodás. A Pulzus Applikáció felhasználóit arról kérdeztük, hogy számukra melyik bankrendszer a szimpatikusabb? A válaszadók 36,8%-a számára az iszlám bankrendszer szimpatikusabb.

Neked melyik bankrendszer a szimpatikusabb?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.