Magyarországon is szigorítani kellene a fegyvertartást? – Pulzus közvéleménykutatás

Magyarországon is szigorítani kellene a fegyvertartást? - Pulzus közvéleménykutatás

A szerbiai iskolai lövöldözés hatására kezdetét vette egy általános lefegyverzés, egy hónapig tartó amnesztiát hirdetett az állam az illegálisan tartott fegyverek leadására. Illetve gyakrabban ellenőrzik majd, hogy az engedéllyel rendelkező fegyvereket a biztonsági előírásoknak megfelelően tartják-e. Emiatt most mindenki fegyverszekrényt akar vásárolni, és így már hosszú várólisták alakultak ki erre az országban.
Szerbiában az embereknél lévő fegyverek száma riasztóan magas. Európában az ötödik helyen áll az egy főre eső engedéllyel tartott fegyverek tekintetében. Azonban a rendelkezések egyáltalán nem váltottak ki felháborodást, hiszen már nem először került sor illegális fegyverek begyűjtésére.

A Pulzus applikációban arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon hazánkban is szükség lenne a fegyvertartás szigorítására, hogy Magyarországon ne fordulhassanak elő hasonló bűncselekmények?
A válaszadók 66%-a szerint itthon is szigorítani kellene a fegyvertartást.

Szerinted Magyarországon is szigorítani kellene a fegyvertartást?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.