Lemondanál az autózásról, ha ingyenes lenne a tömegközlekedés? – Pulzus közvéleménykutatás

Kiugróan magas üzemanyagárak jellemzik az Európai Unió legtöbb tagországát, nem ritka, a jelenlegi árfolyamon átszámított a 750 Forintos benzin- és az 1000 Forintos gázolajár sem.
Az üzemanyagárak ellen egyes országokban adócsökkentéssel próbálnak fellépni. Magyarországon továbbra is érvényben van az üzemanyag árstop, így a gázolaj és a benzin ára nem lehet több a literenkénti 480 forintnál.

Az üzemanyagárak hatóságiárazása, illetve más országokban ennek adócsökkentése megnövelte az üzemanyag felhasználást, súlyosbítva a légszennyezést és a klímaválságot.

A megemelkedett üzemanyag-felhasználás és a klímavédelem miatt egyre több európai ország igyekszik az embereket a tömegközlekedés használatára buzdítani úgy, hogy ingyenessé teszik az utazást. Az autóforgalom csökkentése mégsem sikerül mindenhol.
A Pulzus appban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy lemondanának-e az autó használatról, ha ingyenessé válna a tömegközlekedés.

A válaszadók 65%-a letenné az autóját, és helyette a közösségi közlekedési megoldásokat használná, ha díjmentessé válna a közlekedés ezen formája.

Te hajlandó lennél lemondani az autóhasználatról, ha ingyenesen utazhatnál a tömegközlekedési eszközökön?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.