Lakóhelyünk levegőminősége – Pulzus közvéleménykutatás

Szigorította a légszennyezési határértékekre vonatkozó irányelveit az Egészségügyi Világszervezet. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy a rossz levegőminőség jóval károsabb az emberekre az eddig feltételezettnél.

A gyermekeknél károsan hat a tüdő fejlődésére, növeli az asztma kialakulásának a kockázatát.
A felnőtteknél a légszennyezés szív-és érrendszeri betegségeket okozhat, súlyosbíthatja a mentális betegségeket.

A légszennyezés minden országban veszélyt jelent az egészségre, de leginkább az alacsony és közepes jövedelmű országokban sújtja az embereket. Az európai polgárok főként a jogszabályi hiányosságok és a szakpolitika végrehajtási gyengeségei miatt lélegeznek be továbbra is káros hatású levegőt.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint évente mintegy hétmillió ember veszíti életét a légszennyezés hatásai miatt, a porrészecskék, a nitrogén-dioxid és az ózon következtében.
A Pulzus appban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy mit gondolnak lakóhelyük levegőjének minőségéről?

A válaszadók 37% közepesre értékelte lakóhelyén a levegőminőséget, csupán 8% gondolja úgy, hogy jó.
Hogyan osztályoznád a lakóhelyed levegő minőségét?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.