Maszkviselés az iskolákban – Pulzus közvéleménykutatás

Több budapesti, és vidéki iskolában szigorították a járványügyi szabályozásokat az elmúlt időszakban. Nem csak a koronavírus-járvány legújabb hulláma miatt döntöttek így az iskolák, hanem azért is, mert növekszik a felső légúti tünetek miatt hiányzó diákok száma.

A legtöbb helyen kötelező a nagyobb forgalmú helyiségekben, a maszkviselés – a folyosókon, mosdókban, menzákon és az aulákban, van, ahol az órák alatt is ajánlják a száj és az orr eltakarását.
Az oktatási intézményvezető saját belátása szerint dönthet a maszkviselési szabályok tekintetében, azonban fontos figyelembe vennie az iskola helyi sajátosságait, az érintett gyerekek életkorát, illetve azt, hogy ennek megfelelően mennyire várható el tőlük a helyes maszkhasználat, a tanárok és gyerekek mennyi időt töltenek az iskolában, ehhez képest a maszkhasználat hiánya milyen kockázatot jelent a fertőzés terjedésére nézve.
A Pulzus applikációt használók körében most arra voltunk kíváncsiak, hogy vajon minden iskolában kötelezővé tennék-e a maszk használatát?

A válaszadók 44%-a igen kötelezné az iskolában a gyerekeket a maszk viselésére.
Te mit gondolsz? Szerinted minden iskolába kötelezővé kellene tenni a maszkviselést?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.