Kórházban ápoltak oltottsági adatai – Pulzus közvéleménykutatás

Az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a regisztrált koronavírus-fertőzöttek aránya, azon belül is érdemben megugrott azok száma, akik kórházi ellátásra, adott esetben már lélegeztető-gép segítségére szorulnak.

Az Egyesült Államokban és az EU tagállamaiban az oltottsági adatokat közzéteszik, sőt, van, ahol a beadott oltóanyagok típusát is közlik, ezzel is erősítve az oltásokba vetett bizalmat és az oltási hajlandóságot.

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője adatigénylést nyújtott be a Nemzeti Népegészségügyi Központnak.
A képviselő szeretné megtudni, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon kórházba került, illetve elhunyt covidos betegek közül hányan és hányszor voltak beoltva, illetve milyen oltóanyaggal?
Kutatásunkban azt szerettük volna kideríteni, hogy a Pulzus app felhasználói szerint vajon nyilvánossá kellene-e tenni a kórházban ápoltak oltottsági adatai?

A válaszadók 84%-a szerint ezeket az adatokat, igen nyilvánossá kell tenni.
Szerinted is nyilvánosságra kell hozni ezeket az adatokat?
Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.