Gombából készített koporsó – Pulzus közvéleménykutatás

Napjainkban egyre többen gondolják úgy, hogy haláluk után testükkel a természetet akarják szolgálni. Egy holland szakértő ezt segítve alkotott meg egy gombából álló koporsót, amely viszonylag gyorsan komposzttá alakítja az emberi test maradványait, így táplálva a talajt.

A gomba koporsó feltalálója szerint a találmánya az első élő koporsó. Az eljárás alapja a micélium, a gombák szerveződésének egy fontos formája, használták Csernobilban is a talaj megtisztítására, de Hollandiában is elterjedt a gazdálkodók körében. Nem rég, az első alkalommal kezdtek el komposztálni egy holttestet Hollandiában, így adva vissza fizikai valónk a maradványait a természetnek. A koporsóban egy 82 éves nő teste nyugszik, a számítások alapján maradványai 2-3 év alatt tűnnek majd el.
Míg a hagyományos, fából és fémből készült koporsóban a holttest több mint tíz év alatt bomlik csak le, maga a láda pedig 30-45 év alatt tűnik el.
A speciális gomba koporsó körülbelül 450 ezer forint, a cégnél arra számítanak, hogy az árak idővel csökkennek majd, bízva abban, hogy egyre több megrendelésük lesz.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük, hogy választanák-e a gombából készült koporsót temetési szertartáshoz?
A válaszadók 39%-a nem szeretne gombából készült koporsóba temetkezni.

Ha lehetőséged lenne rá, Te döntenél a gombából készült koporsó mellett?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.