Így utazz szabályosan kutyusoddal – Pulzus közvéleménykutatás

A kutyabarát szállodák, szálláshelyek és a városi kutyák számának növekedésével párhuzamosan egyre több kutya utazik rendszeresen a gazdája járművében. Az autóhoz szoktatást a kutyusoknál, már igen korán el kell kezdeni, hiszen egy félénk, stresszes állattal bizony nem egyszerű az utazás. A biztonságon túl az is fontos tényező, hogy a kutya jól érezze magát utazás közben, kényelmesen nyugodtan tudjon elhelyezkedni az autóban.

A rendőrség legújabb videójában a kutyák helyes szállítására hívja fel a figyelmet. A KRESZ szerint az állat rakománynak minősül, így a rögzítése kiemelten fontos, nem csak a szabályozás miatt, de saját és házi kedvencünk testi épségének megóvása kapcsán is. Ez azt jelenti, hogy megfelelően rögzíteni kell őket is az autóban, hogy egy esetleges fékezésnél, netán balesetnél ne sérüljenek meg, sem ők, sem az utasok. A speciális biztonsági öveket és szállító dobozokat kifejezetten erre a célra fejlesztették ki, a rendőrök pedig ezeknek helyes használatát mutatják be legújabb videójukban.

Kutatásunkban most a kutyás gazdikat kérdeztük, arról, hogy ők hogyan utaznak kedvenceikkel.
A válaszadók 67%-a nem szállítja kutyáját az autóban, 12% nyilatkozott úgy, hogy szabadon utazik a kedvence az utastérben, míg a megkérdezettek csupán 10%-a rögzíti kutyáját speciális biztonsági övvel a hámhoz.

Te hogyan szállítod a kutyádat autóban?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.