A légszennyezés és a szembetegségek – Pulzus közvéleménykutatás

A makula-degeneráció egy a kor előrehaladtával jelentkező szembetegség-tünetegyüttes. Az orvosi kifejezés, jelentése szemfenéki meszesedés, sárgafolt-sorvadás.

A makula – másnéven a sárgafolt a szem ideghártyájának egy pici, azonban annál fontosabb része, ami az éleslátásért felelős. Ez az ideghártya-terület teszi lehetővé az olvasási képességünket is. A makula a szemfenék egyik legérzékenyebb területe, ha ártalom éri, akkor a központi látás károsodik.
Eddig a genetika (magas vérnyomás, cukorbetegség, túlsúly) és a dohányzás volt a két fő tényező a kialakulás okai között, most azonban a szennyezett levegő is felkerült a listára.
A British Medical Journal-ban megjelent eredmények alapján a magas légszennyezettség 8 százalékkal növeli a betegség kialakulásának esélyeit.

Budapesten és más hazai városokban egyre többször mérnek az egészségügyi határérték feletti szmogos levegőt. Pedig napról napra egyre több tanulmány jelenik meg, mely egyértelműen kimutatja, hogy a légszennyezés rengeteg betegség kialakulásához vezethet, és súlyosan káros.
Kutatásunkban most arra voltunk kíváncsiak, hogy a Pulzus felhasználói mennyire érzik tisztának lakóhelyük levegőjét?
A Válaszadók 32%-a inkább érzi tisztának, 25%-a inkább nem, 20% azonban egyáltalán nem elégedett a levegővel lakóhelyén.

Te elégedett vagy a levegő tisztaságával?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.