Használod a mobilod, miközben átkelsz az úton? – Pulzus közvéleménykutatás

A hawaii-i Honoluluban az útteste történő átkelés közben tilos a gyalogosoknak a telefonhasználat. Egyre több nagyváros fontolgatja, hogy megtiltja a mobiltelefon használatát a zebrákon történő átkelés közben, annak fokozott baleset veszélyességére hivatkozva.

Egy felmérés szerint azok a gyalogosok, akik közlekedés közben mobiloznak, az esetek 30 százalékában rossz döntéseket hoznak, mert nem figyelnek.
A gyalog átkelőnél feliratokkal figyelmeztetik a gyalogosokat, hogy tilos a mobiltelefon használata a zebrán. Sem fotózni sem fejhallgatót viselni nem szabad, de a fülbe dugható kis fülhallgató megengedett. Egyetlen kivétel van: ha valaki a központi segélyhívó számot hívja éppen.

A jogszabályt sértő gyalogos akár 99 dollárra is büntethető.

A Pulzus kutatásában most arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy bevezetnék-e Magyarországon is ezt a jogszabályt?

A válaszadók 84%-a szerint jó volna, ha itthon is életbe lépne, és az útteste történő átkelés közben megtiltanák a gyalogosoknak a telefonhasználatot.

Szerinted is jó volna, ha hazánkban is szabályoznák a gyalogosok telefonhasználatát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.