Elengedné a magyar húsipar az ársapkát? – Pulzus közvéleménykutatás

Elengedné a magyar húsipar az ársapkát? - Pulzus közvéleménykutatás

Olcsóbb a külföldi hús, mint a magyar! Elengedné a magyar húsipar az ársapkát, mivel a forgalmazók már inkább külföldről hozzák be a sertéshúst. Az utóbbi időben erős negatív gazdasági hatásoknak volt kitéve a hazai húsipar, amiket a takarmánydráguláson keresztül sokáig sorolhatnánk. A sertéshús árát a Covid, majd az orosz–ukrán háború, az energiaválság és a takarmány drágulása is megrángatta, tavaly épp emelkedett az ára.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke szerint az elmúlt öt évben sok eredményt ért el a szakma, a kiskereskedelmi láncok többnyire magyar termékeket tartottak polcaikon. Ez sikeresen erősítette a bizalmi kapcsolatokat, azonban a bizalom az ársapka miatt kezd elszállni. Minden kilogramm combon több száz forintot buknak az élelmiszerláncok, így ők világszerte keresik az olcsó combot, hogy csökkentsék a veszteségeiket. Éppen ezért a kezdetlegesen pozitív hatásokat nyújtó ársapka pedig átlendülni látszik már a túloldalra.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy véleményük szerint kivezetheti-e a kormány a húsárukra kiszabott ársapkát?
A válaszadók 45%-a szerint nem vezeti ki a magyar kormány az ársapkát.

Szerinted a kormány kivezeti majd az ársapkát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.