Kibírod, hogy ne vásárolj új ruhát? – Pulzus közvéleménykutatás

A divatipar az elmúlt években rendkívüli ütemben gyorsul, mindemellett a ruhaipar rettentően környezetterhelő, kizsákmányoló gyártási ágazat.

Nem gondolunk bele, hogy a ruhák milyen körülmények között készülnek, és mi lesz később a sorsuk. A divatipar mögötti valóság igazán szomorú és jelentős környezetszennyező hatása van annak, hogy génmódosított, szinte folyamatosan termő gyapotot ültessenek. Ahhoz, hogy a gyapot folyamatosan teremjen állandóan permetezni kell. A bőr megmunkálása során például naponta ötvenmillió liter méreganyaggal szennyezett víz keletkezik.

Kutatásunkban arról kérdeztük a Pulzus app felhasználóit, hogy ha hajlandóak lennének-e egy évig felhagyni az új ruhák vásárlásával, ha ezzel hozzájárulnának a környezetvédelemhez?

A válaszadók 61%-a gondolja úgy, hogy biztosan fel tudna hagyni az fast fashion ruhák vásárlásával.

Te mit gondolsz kibírnád, hogy egy évig nem vásárolsz új ruhát, ha ezzel csökkenteni tudnád a fast fashion (divat) ipar túltermelési gyakorlatát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.