Aggályos problémákat tárt fel az Uniós bizottság? – Pulzus közvéleménykutatás

Aggályos problémákat tárt fel az Uniós bizottság? - Pulzus közvéleménykutatás

Problémák vannak az uniós pénzek felhasználásával. Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága, amely a jogállamisági eljárás biztosításáért és az uniós költségvetésből kifizetett források felhasználásáért felelős, feltáró vizsgálatot tartott Budapesten, és aggályos eseteket talált.
A bizottság aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy – hogyan juthat el a pénz a magyar polgárokhoz, vállalkozásokhoz és régiókhoz átlátható, tisztességes és pártatlan módon.
A Pulzus kutatásában 7 aggályosnak gondolt problémával kapcsolatban kérdeztük a felhasználókat, és kértük, hogy nevezzék meg szerintük mely 3 a legsúlyosabb probléma.

1. Az Orbán Viktor vezette kabinet 95 olyan költségvetés-módosítást hajtott végre, amelyekről nem tárgyaltak, nem egyeztettek nyilvánosan.
2. A regionális és települési önkormányzatokat nem vonják be a fejlesztési tárgyalásokba.
3. Az ellenzéki vezetésű önkormányzatok hátrányt szenvednek.
4. Több multinacionális vállalat jelezte, hogy szerintük az ellenük irányuló magyar törvények azt a célt szolgálják, hogy kiszorítsák őket Magyarországról.
5. Számos hiba és probléma derült ki az Állami Számvevőszék működésével kapcsolatban.
6. Egyes cégeket vegzálnak a hatóságok.
7. A kormányzat egy kivételezett kört támogat.

A válaszadók 20% gondolja úgy, hogy az Orbán Viktor vezette kabinet 95 költségvetés-módosítása a legsúlyosabb probléma. 17% véli úgy, hogy az ellenzéki vezetésű önkormányzatok hátrányos megkülönböztetésé, míg 10% szerint Állami Számvevőszék működésével kapcsolatos számos hiba a legnagyobb probléma.

Véleményed szerint a föntebbiek közül melyik a 3 legsúlyosabb probléma?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.