Volt olyan munkahelyed, ahol nem tudtál szabadságra menni? – Pulzus közvéleménykutatás

A dolgozók jogait csorbító irányba változtatott a magyar kormány a Munka törvénykönyvén. A Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint lesznek olyan munkahelyek, ahol a dolgozók egyáltalán nem dönthetnek majd arról, hogy mikor mennek szabadságra a Munka törvénykönyvének módosítása miatt.

Bár az uniós jogharmonizáció volt a hivatalos cél, ám pár olyan módosítással, is bővült a Munka törvénykönyve, amelyek miatt a magyar munkavállalók az eddiginél is kiszolgáltatottabbak lesznek a munkaadójukkal szemben.

A módosításban szerepel egy olyan pont, amely alapján a munkáltató „kivételesen fontos gazdasági érdek vagy a működését közvetlenül és súlyosan érintő ok esetén” megtagadhatja annak a 7 napnyi szabadnapnak a felhasználást, melyről korábban munkavállaló rendelkezhetett.

A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy volt-e már olyan munkahelyük, ahol nem volt szabadnap, vagy nem lehetett szabadságra menni?

Neked volt olyan munkahelyed, ahol nem volt szabadnap, vagy egyáltalán nem tudtál szabadságra menni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.