Volt már, hogy tudatosan álmodtál? – Pulzus közvéleménykutatás

Az álmok a legérdekesebb és legmisztikusabb részei az alvásunknak. Rengeteg mindent tudunk már az alvásról, céljáról és funkciójáról, de az álomról igen keveset. Az alvás során is reagálunk különböző minket érő ingerekre, beépítjük előzetes tapasztalatainkat, élményeinket, a testből érkező ingereket és a különböző mentális tevékenységeket.

A tudatos álmodás az álmodás egy fajtája, melynél az alvó személy tisztában van tudatállapotával, felismeri, hogy épp álmodik, és jártasságától függően az álom bármely elemét befolyásolhatja vagy meghatározhatja.

Tudatos álom során az ízeket, szagokat, tapintást, egyszóval mindent hasonló képen érzünk, mint a valóságban, de néha picit eltér tőle. Elalváskor a tudatunknál maradunk, és a külvilág ingerei helyett fokozatosan az elme által gyártott ingereket kezdjük felfogni, és megtapasztaljuk az alvási paralízist, ilyenkor az ember álmodik, de saját maga irányítja az eseményeket.

Kutatásunkban most arra voltunk kíváncsiak, hogy a Pulzus app felhasználói álmodtak-e már tudatosan?

A válaszadók 42%-val már előfordult, hogy tudatosan álmodott.

Volt már olyan, hogy tudatosan álmodtál?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.