Otthoni vagy irodai munkavégzés? – Pulzus közvéleménykutatás

A hagyományos irodai munkavégzés alternatívájaként jelent meg a home office, vagyis az otthoni munkavégzés, amelynek előnyei és hátrányai alaposan megmutatkoztak az elmúlt egy évben.
Előny lehet, hogy a naponta közlekedéssel töltött, átlagosan 80 perc felszabadul, ha otthonról dolgozunk. Egy korábbi, távmunkát vizsgáló kísérlet során azt is kimutatták, hogy az otthonról dolgozók kevesebb betegszabadságot vettek ki.

Home office-ban viszont sokkal nehezebb meghúzni a határokat a munkaidő és a személyes szabadidő között, hiszen szinte elegendő bekapcsolnunk a számítógépet, kettőt klikkelni, és máris a „munkahelyen vagyunk”. Nagyon szigorúan figyelni kell arra, hogy a kettő ne mosódjon össze.

A munkahelyen, a közös irodaterek sokak munkáját megnehezítik, különösen, ha a munkatársaknak gyakran kell telefonálniuk, vagy beszélgetniük egymással. Vannak olyanok, akikre negatívan hat az irodai légkör, másokra viszont éppen a kollégák hiánya.

Mi a helyzet a hatékonysággal?

Felmérésünkben arra a kérdésre kerestük a választ, hogy az otthoni munkavégzés tud-e olyan hatékony lenni, mint a munkahelyi. A kutatásban résztvevők 33%-a szerint a home office tud olyan hatékony lenni, mint egy irodai munkavégzés.

Szerinted melyik hatékonyabb?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott Pulzus pontjaidat értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.