Ősztől ismét lehetnek járványügyi korlátozások? – Pulzus közvéleménykutatás

Az indiai mutáns (újabb nevén: delta variáns) sokkal gyorsabban és könnyebben fertőz, mint a brit mutáns, ráadásul elsősorban a nem beoltottakat fertőzi meg.

A Deltát először Indiában azonosították, ahol tavasszal, a kutatók szerint akár hárommillió halálesetet is okozhatott. Néhány hónapon belül terjedése világszerte felgyorsult.

Rusvai Miklós virológus szerint a delta variáns terjedésének gyorsasága aggodalomra ad okot, és azt tanácsolja mindenképpen mindenki oltassa be magát.
Mivel nagyon eltérő az emberek immunállapota, ezt jó, ha figyelembe vesszük. Az oltás következtében sem azonos szintű védettség alakul ki mindenkiben. Mindig lesz olyan, aki kevésbé immunizálódik
A virológus úgy véli ősztől ismét szigorításokra lesz szükség és a jelenlegi járvány még akár 2-3 évig is tarthat, mielőtt olyanná válna, mint a szezonális influenza.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük, hogy számítanak-e ősztől ismét járványügyi korlátozásokra?

A válaszadók több mint fele, 51%-a számít ismételt korlátozásokra a korona vírus miatt.

Mit gondolsz, ősztől ismét lehetnek járványügyi korlátozások?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.