Hazai termesztésű gyümölcsök – Pulzus közvéleménykutatás

Az idén a virágzás ugyan korábban kezdődött az átlagosnál, de a márciusi és áprilisi fagyok, valamint a borús, hűvös májusi időjárás miatt igencsak megdrágultak a gyümölcsök, zöldségek.
A fagyok következtében jelentős virág- és terméskárok keletkeztek. A megmaradt virágok termékenyülését, illetve a terméskezdemények kötődését a csapadékhiány is hátráltatta.

A Budapesti Nagybani Piac adatai alapján az elsőosztályú, importból származó földieper kilogrammonkénti ára 1.000-1.200 Ft körül mozog, míg a hazai, hasonló minőségű gyümölcs ára nagyjából a duplája. Ez kb. 30%-os ár növekedést jelent a tavalyi színvonalhoz képest, melynek oka többek között a hűvös időjárásban keresendő. Idén 1 kilogramm cseresznye akad, ahol akár 3.000 Ft-ba kerül.

A felmérésünkben résztvevőket arról kérdeztük, hogy számukra fontos-e az, hogy a gyümölcs, amit vásárol hazai termesztésből származzon?

A válaszadóink 42%-a tartja fontosnak, hogy itthoni terméket vásároljon.

Neked fontos, hogy itthon termelt gyümölcsöt vásárolj?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.