Energia használati szabályozás Spanyolországban – Pulzus közvéleménykutatás

Spanyolország komoly lépéseket tett az energiaválság csökkentésére, méghozzá úgy, hogy légkondi- és fűtésszabályozást vezetett be. A hatályba lépett intézkedéscsomag, a kormány cselekvési programjának része, ezáltal kívánják teljesíteni az Európai Unió július végén elfogadott gázmegtakarítási tervét, amelynek célja az ukrajnai háború miatt fenyegető energiaválság megelőzése.

Az energiatakarékossági intézkedés szerint este 10 óra után le kell kapcsolni az összes üzlet kirakatának világítását, nyáron nem lehet 27 Celsius-foknál hidegebbre hűteni, télen pedig 19 Celsius-foknál melegebbre fűteni a köz- és kereskedelmi épületeket. Az életbelépett intézkedések az irodákra, üzletekre, bárokra és éttermekre, továbbá a tömegközlekedési eszközökre és a közlekedési központokra vonatkoznak majd.

Spanyolország már május végén számos intézkedést hozott a középületek energiaszámlájának csökkentése érdekében. A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy mit szólnának ahhoz, ha a magyar kormány hasonló intézkedések bevezetéséve próbálná csökkenteni az energiafelhasználást?

A válaszadók 30%-a örömmel fogadná az ilyen energiafelhasználást szabályozó kezdeményezéseket.

Örülnél hasonló szabályozásnak itthon?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.