Veszélyes-e a mesterséges intelligencia? – Pulzus közvéleménykutatás

Veszélyesnek tartja az ENSZ a mesterséges intelligenciát. Az arcfelismerés és a hasonló technológiák az emberi jogokat veszélyeztetik. Az Európai Unió várhatóan már idén szigorúbban fogja szabályozni a mesterséges intelligenciát és bizonyos alkalmazásokat.

Egy friss ENSZ-jelentés konkrét példák sorát említi, ami megmutatja, hogy számos országban az emberi jogokat sértő módon használják a mesterséges intelligenciát. A hivatalos szerv úgy véli, bizonyos alkalmazásokban nemzetközi moratóriumot kellene bevezetni mindaddig, amíg nem igazolódik a technológiák megfelelő működése.

Hiszen sok helyen már rendszeresen használják felügyeleti célokra az MI alapú rendszereket, különösen az olyan biometrikus technológiákat, mint az arcfelismerés, amely lehetővé teszi az emberek valós időben, távolról végezhető azonosítását és korlátlan nyomon követését.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük mennyire tartják veszélyesnek a mesterséges intelligenciát?

A válaszadók 49% veszélyesnek gondolja az ilyen fajta rendszereket.

Te veszélyesnek gondolod a mesterséges intelligenciát?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.