Versengő típus vagy? – Pulzus közvéleménykutatás

A versengésben a tágabb kulturális okoktól, az aktuális csoport jellemzőin keresztül, a személyiségjellemzőkig számos szempont szerepet játszik.

Vannak, akik versenyhelyzetekben rosszabbul teljesítenek, mint egyébként. A verseny egyszerre vonzó és félelmet kiváltó, a siker vágya kívánatossá, míg a kudarc veszélye szorongást keltővé teheti. A sikerorientáció és a kudarckerülés motivációja egyszerre jelen van mindnyájunkban, csak a kettő aránya eltérő. Egyesek még a kisfokú izgalmat is rosszul tűrik, és a feszültség növekedésével egyre csökken a teljesítményük.

A pszichológusok szerint a versenysportoknál fellép az úgynevezett ellentmondásos gondolkodás: akik ezüstérmet nyernek, arra gondolnak, hogy majdnem elsők lettek, míg a bronzot elnyerők arra, hogy majdnem lemaradtak a dobogóról; így míg előbbi kudarcnak könyveli el az eredményt, addig utóbbi sikernek.

Szerettük volna kideríteni, hogy a Pulzus felhasználói mennyire tartják magukat versengő személyiségnek.
A válaszadók 40%-a valamennyire, míg 13%-a egyáltalán nem érzi magát versengő típusnak.

Te mennyire tartod magad versengőnek?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott Pulzus pontjaidat értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.