Online vásárlás – Pulzus közvéleménykutatás

Az internet-felhasználók számos online platform közül válogathatnak, akár vásárolni szeretnének, akár valamilyen szolgáltatást vennének igénybe.

Az online vásárlók elsősorban a kényelem, illetve a házhoz szállítási lehetőség miatt vásárolnak. A harmadik legfontosabb tényező a kedvező ár, ám ennek befolyásoló hatása az utóbbi években kissé csökken.

A koronavírus jelentősen befolyásolta az e-kereskedelmet és az online fogyasztói magatartást szerte a világon. Az elmúlt évben az e-kereskedelmi piac mintegy 25 százalékkal gyarapodott, ez ugyanakkor nem a csúcs, hiszen hazánkban a „digitális érettség” még elmaradozik a Nyugat-Európai tendenciáktól.

Ez még közel sem a csúcs, az online áruházak a jövőben csak növekedni fognak.

A Pulzus app felhasználóit arról kérdeztük, hogy milyen gyakran vásárolnak online?

A válaszadók 38%-a havi szinten vásárol interneten keresztül, 35% nyilatkozott úgy, hogy egy hónapnál ritkábban, míg 13%-a a kutatásban résztvevőknek hetente vásárol online.

Te milyen rendszerességgel rendelsz internetről?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.