Nassolsz tévénézés közben? – Pulzus közvéleménykutatás

A tévénézés közbeni falatozástól csak még éhesebbek leszünk, aminek következtében hamar rá lehet szokni az éjjeli nassolásra. Egy kutatás kimutatta, hogy azok a fiatalok, akik televíziózás közben étkeztek, a nap hátralévő részében több kalóriát vettek magukhoz.

A jóllakottság érzéséhez emlékeznünk kell, hogy mit ettünk korábban, ha csak az evésre koncentrálunk, jobban fel tudjuk idézni azt. Egyszerűen nem érzékeljük teljes étkezési élményt a táplálkozás során ha közben másra figyelünk, és így ösztönösen többet eszünk.
Ugyanakkor helytelen munka vagy más egyéb tevékenység közben étkezni, mivel a munka és az evés is más-más vegetatív idegrendszeri figyelmet kíván a szervezetünktől.

Ha nem figyelünk az étkezésre nem is élvezzük azt, nem érezzük az illatát, ízeit, nem látjuk a színeit. Mindezek mellet nem rágjuk meg kellőképp, ami szintén többszempontból is helytelen.
Applikációnkban most arról kérdeztük felhasználóinkat, előfordul-e, hogy televíziózás közben nassolnak?
A felmérésben résztvevők 44%-a ritkán, 26%-a egyáltalán nem szokott enni tévénézés közben.
Te nassolsz tévénézés közben?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.