Magas itthon a rákban való halálozási ráta – Pulzus közvéleménykutatás

Kirívóan rosszak itthon a rákhalálozási mutatók, mondhatni toronymagasan vezeti Magyarország az EU-ban a rákban való halálozás listáját.

Magyarországon kívül még Szlovéniát, Horvátországot, illetve Észak-Lengyelországot említi külön az Eurostat, hogy egyértelműen magasabb a rák miatti halálozási ráta.

Az Eurostat a két fő ráktípusnak tüdő és vastagbél rákot említ régiónként, itt is csak magyar régiókat találunk az első helyeken mindhárom rangsorban.

A kutatásban kitérnek a 65 év alattiak rákhalálozási mutatók vizsgálatára is, ez az a korosztály, ahol még elvileg hatványozottabban megelőzhető lenne a fatális kimenetel. Sajnos itt is egy magyarországi régió végzett az élen: Észak-Magyarországon haltak meg a legtöbben rákban a 65 év alatti korosztályban.

A Pulzus App-ban most arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy milyen gyakran járnak szűrővizsgálatokra?
A válaszadók 47%-a nem jár rendszeresen szűrővizsgálatokra.

Te rendszeresen mész szűrővizsgálatokra, hogy az esetleges egészségügyi problémáid időben kiderüljenek?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.