Kullancsok elleni védelem – Pulzus közvéleménykutatás

Augusztus második fele a kedvez a kullancsoknak, mivel a vérszívók nem kedvelik a tűző napot, de kifejezetten jól bírják az egyre inkább megszokott hőmérséklet ingadozást, és a magas páratartalmat.

Az élősködő az embereknél agyvelőgyulladást, agyhártyagyulladást, néhány esetben pedig nyirokcsomó-gyulladást okozhat, ezért a megelőzés elsődleges fontosságú a kifejezetten erdei kirándulásoknál.

Az erdőben tett séták, túrák alkalmával javasolt a világos ruházat viselése és kullancs elleni spray használata. A természetes készítmények közül választhatjuk a levendula, a menta, vagy a citromfű olajat, de akár az agyvelőgyulladás elleni oltás is kérhető. Az késő őszi fagyokig nagy esély van arra, hogy kullanccsal találkozzunk, így érdemes előre felkészülnünk.

Applikációnkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy hogyan védekeznek a kullancsok ellen?
A válaszadók 50%-a az erdei túrák után alaposan átvizsgálja testét, 39% azonban rendszeresen kullancs elleni sprayt használ.

Te, hogy szoktál védekezni a kullancsok ellen?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.