Bizonyos élelmiszerek képesek függőséget okozni? – Pulzus közvéleménykutatás

A szervezetnek és az idegrendszernek szüksége van jó minőségű táplálékra ahhoz, hogy megfelelően működhessen. Időnként azonban léleknek is szüksége van olyan finomságokra, amelyeket pusztán élvezetből, és nem a tápértékük miatt fogyasztunk. Az ilyen élvezetből fogyasztott ételeknek nagy része pedig szinte kábítószerként hat, s hamar bűnre csábítanak.

Így elmondható, hogy vannak élelmiszerek, amelyek képesek függőséget okozni. A Michigan Egyetem kutatói 518 ember bevonásával tanulmányozták ezt, és a résztvevők 7-10%-ánál tapasztaltak teljes ételfüggőséget, míg 92% mutatott függőségi magatartást bizonyos ételekkel szemben.
Függőséget azonban sajnos általában nem a friss zöldségek és a gyümölcsök okoznak. Legtöbbször a gyorsételek, a magas szénhidrát- és cukortartalmú finomságok miatt alakulhat ki függőség.

A Pulzus kutatásában az ételfüggőségről kérdeztük felhasználóinkat. A válaszadók 41%-a véli úgy, hogy nincs semmilyen ételfüggősége.

Mit gondolsz neked van ételfüggőséged?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.