A stressz, az alattomos népbetegség – Pulzus közvéleménykutatás

Hazánkban is pusztít az alattomos népbetegség a stressz. Világszerte több mint 1,3 milliárd embert érint a stressz okozta megbetegség, amely Magyarországon is nagy problémát jelent. Az érintettek száma 1990 és 2019 között megduplázódott, és elérte az 1,3 milliárdot.

A stresszhormonjaink növekedésével ugyanis növeljük az esélyét a szív-és érrendszeri megbetegedéseknek. Hazánkban is komoly problémát jelentenek ezek a betegségek, az érintettek egy része nem is tudja, hogy beteg.

Agyvérzés, magas vérnyomás, szívroham- csak néhány mellékhatás, amit a tartós stressz okozhat. Ha változtatunk a hozzáállásunkon a stresszes szituációkban, és tudatosan kezeljük a stresszt, máris rengeteget tehetünk egészségünkért. A stresszhelyzetekre való higgadt reagálás, valamint az egészséges életmód sok betegségtől óvhat meg minket.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, milyen gyakran érzik magukat stresszesnek. A válaszadók 35%-a néha, míg 33%-a gyakran érzi magát feszültnek, stresszesnek.

Te milyen gyakran érzed magad mostanában stresszesnek?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.