A megbízhatóságot a bűntudattal mérjük – Pulzus közvéleménykutatás

A bűntudat komplex érzelem, több tényező szükséges a kiváltásához, valamint több területen hat a személyiség működésére és fejlődésére. A személyiség működésére tett különböző hatásai miatt, a bűntudat a szakirodalomban különböző érzelmi családok tagjaként szerepel. Van, aki az önértékelési érzelmek között tartja nyilván, míg mások a szociális kapcsolatokat szabályozó érzelmek legfontosabb tagjaként.

A bűntudat, a szégyen elrejtőzésre ösztökél. Nehéz együtt élni a bűntudattal, hiszen az elrejtett szégyen bátortalanná tesz, és hatással lehet minden olyan jellegű viselkedésre, amely mások előtt zajlik.
Egy chicagói egyetem kutatói szerint azonban egy ember megbízhatósága úgy jelezhető előre a legjobban, ha megfigyeljük, hogy az adott ember mennyire hajlamos bűntudatot érezni.

Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szoktak-e bűntudatot érezni.
A válaszadók 52%-a általában nagyon erőteljesen, 36%-a kevésbé erőteljesen szokott bűntudatot érezni.

Neked szokott bűntudatod lenni, ha valamit helytelenül csinálsz?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott Pulzus pontjaidat értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

 

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.