A jövő világjárványai – Pulzus közvéleménykutatás

A 21. század számos kihívásai közül az újonnan megjelenő fertőző betegségek jelentik az egyik legkomolyabb veszélyt. A COVID–19 kézzelfoghatóbb példája az évről évre egyre nagyobb számban felbukkanó kórokozóknak, amely egyúttal az efféle járványok gazdasági és társadalmi hatásait is demonstrálja.

Az EU tagországaiban többnyire hasonló intézkedéseket hoztak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében. A határzár, a légiközlekedés mérséklése, egyes üzlettípusok bezárása, máshol a nyitva tartás korlátozása, a gyülekezés szigorítása, a rendezvények tiltása, az oktatási és kulturális intézmények bezárása voltak a fő lépések.

A turizmus a legsérülékenyebb gazdasági szektorok közé tartozik, amelyben a válságot okozó események sokszor hirtelen, előjel nélkül következnek be és súlyos károkat okoznak. Nem kérdés, hogy krízisek mindig lesznek, s a vállalkozásoknak a válság jellemzőinek (mikor következik be, milyen típusú lesz) ismerete nélkül is fel kell készülniük annak következményeire.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy vajon véleményük szerint a jövő világjárványainak megfékezésében hatékonyabbak leszünk-e, mint a Covid-19 esetében?
A válaszadók 50% szerint valamivel hatékonyabban járvány kezelésre számíthatunk.
Te mit gondolsz, a jövő világjárványainak megfékezése hatékonyabb lesz?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.