Mi volna a legideálisabb nyugdíjkorhatár? – Pulzus közvéleménykutatás

A növekvő várható élettartam és a születések számának csökkenése miatt, Magyarországon is egyre inkább öregedő társadalomról beszélhetünk.

Jelenleg a lakosság egyharmada 55 év feletti, 2050-re becslések szerint ez az arány eléri majd a 40%-ot. Éppen most ért véget egy korhatár-emelési ciklus, amelynek következtében a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre emelkedett, azonban a Brüsszelnek ígért helyreállítási terv szerint a magyar kormány nyugdíjreformra készül. Rövid távon valószínűleg nincs szükség további korhatár-emelésre, de hosszútávon érdemes lesz a nyugdíjkorhatárt a 65 éves korban várható élettartamhoz igazítani.

Megkérdeztük a Pulzus felhasználóit, hogy ők hány éves korban tartanák optimálisnak a nyugdíjba vonulást. A válaszadók 44%-a 56 és 60 éves kora között látná ezt jónak, 31% viszont már 55 éves korában nyugdíjba menne. A munkát 61 és 65 év között a válaszadók 18%-a hagyná abba, míg a 65 éves kor feletti nyugdíjba vonulást mindössze 4% jelölte. A válaszadástól a felhasználók 3%-a tartózkodott.

Szerinted mi volna a legideálisabb nyugdíjkorhatár?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.