Gyerekek használata reklámcélokra – Pulzus közvéleménykutatás

A reklámpiac és a reklámozási felületként is funkcionáló közösségi média az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág.

Az influencerek által gyártott tartalmak esetében a velük együtt szereplő gyermek reklámeszközként való használata észrevétlenül is átszínezi a szülő–gyerek kapcsolatot. Ha a reklám fotóra bevont gyerek még nem tudja felmérni, hogy éppen mi történik, a szülő viselkedését könnyen félreértelmezheti –nem érti, valójában minek szól a reakciója, vagy miért nem megengedett az, ami máskor igen.

Továbbá minden egyes poszttal nő a gyermek digitális lábnyoma, amelyek a felhasználó online jelenléte után maradnak, és amelyekből következtetni lehet a tevékenységére. A posztokkal létrehozott ilyen „nyomok” fotók a gyerek hozzájárulása nélkül készülnek, és meglesznek akkor is, ha ő nagyobb lesz.
Gianni Annoni nemrég interjút adott, amelyben arra is kitért, hogy miért nem látható kisfiáról kép a közösségi média felületein. Véleménye szerint a gyerekek nem használhatók reklámeszközként, továbbá elutasítja a gyerekek szerepeltetését a közösségi média felületein is.

A Pulzust használókat a gyerekek fotóinak reklámcélokra történő felhasználásáról kérdeztük.

A kutatásunkból kiderült, hogy a válaszadók 35%-a ellenzi, 27%-a úgy gondolja, a szülő felelőségteljesen el tudja dönteni milyen formában oszt meg fotókat a gyermekéről, míg 5% vélekedik úgy, hogy egyáltalán nem jelent problémát, ha közösségi felületeken reklám céllal szerepel fotókon a gyermek.

Neked mi a véleményed arról, hogy gyerekeket használnak fel reklámcélokra?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is vélemény vezér!

 

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.