Társasjátékok – Pulzus közvéleménykutatás

Társasjátékok – Pulzus közvéleménykutatás

A történelem során majdnem minden civilizációban játszottak társasjátékokat. A legelső táblás társasjátékot 1759-ben John Jefferys által kiadott Utazás Európán keresztül volt.

A társasjátékok népszerűsége évtizedek óta töretlen. A 2000-es években az internet és a virtuális játékok elterjedése ellenére sem vesztettek fényükből, sőt, a 21. század elejétől a szakértők a társasjátékok egy új aranykorának kezdetét állapították meg. 

Válaszadóink körében arra kerestük a választ ki melyik társasjátékkal játszott már.

Felhasználóink körében a legnépszerűbb társasjáték a Gazdálkodj okosan!, válaszadóink 83%-a játszott már vele. Az élmezőnybe tartozott még a Ki nevet a végén?, az Activity és a Monopoly, amiket a felhasználók több mint 60%-a már kipróbált.

A felhasználók kevesebb mint felének, pontosan 42%-nak, volt ismerős a Scabble. A három legkevésbé népszerű társasjáték pedig a Tabu, a Hotel és az Imagine voltak, ezekkel a megkérdezettek kevesebb, mint 20%-a játszott korábban.

 

A Pulzus  ®  az applikáció létrehozóinak szellemi terméke, a módszer és az alkalmazásával létrejött adatok és következtetések jogosulatlan felhasználása törvénysértés.