Az ölelés hatásai – Pulzus közvéleménykutatás

Kutatások szerint az ölelés jó hatással van az egészségünkre. Kimutatták, hogy az ölelés egészségesebbé és boldogabbá tesz bennünket, hiszen ez az egyik leghatékonyabb, legpozitívabb emberi megnyilvánulás.

Amikor átölelünk valakit, azonnal kellemes érzést tapasztalunk, de a tudósok szerint az ölelés egyértelműen pozitív hatása van az egészségünkre. Ha rendszeresen megöleljük szeretteinket, akkor kölcsönösen jótékony hatással vagyunk egymás egészségére, hiszen ilyenkor csökkeni fog a stressz-szint, és ezzel egyidejűleg a magas vérnyomás is.

Öleléskor az oxitocin nevű boldogsághormon szintje megemelkedik a vérben, és ennek hatására mérséklődik a stressz, a vérnyomás és javul a memóriánk.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy öleltek-e már meg valakit a nap folyamán?

A válaszadók 52%-a azt nyilatkozta, hogy igen.

Ma megöleltél már valakit?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.