Volt olyan ismerősöd, akinek szakember segítségére lett volna szüksége? – Pulzus közvéleménykutatás

Az OECD Európai Gazdasági Együttműködés Szervezetének adatai szerint drámaian nőtt a globális antidepresszáns-fogyasztás. Ezeket a gyógyszereket a depresszió kezelésére használják: olyan esetekben szükséges egy antidepresszáns, amikor valaki életében állandósul a szomorú kedélyállapot, a motivációhiány, vagy a melankólia

2020-ra hazánkban több, mint duplájára nőtt az antidepresszánt fogyasztók száma, az emberek 3%-a szedett ilyen gyógyszert.
Magyarországon hiányterület a pszichiátria, sokan élnek diagnózis nélkül, és kevesen jutnak ellátáshoz. Hazánkban majd 25%-kal nőtt a szorongásos, depressziós panaszok száma, eközben az egészségügyi kapacitások nem bővültek, a helyzet kifejezetten rosszabbá vált.

Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat a Pulzus Applikációban, hogy közeli ismerősei vagy barátai esetében volt-e olyan, akinek szüksége lett volna pszichiátriai szakembertől támogatásra, de sajnos nem kapott segítséget?

A válaszadók 51% nyilatkozta, – ismeretségében nem volt példa arra, hogy nem kapott szakembertől megfelelő támogatást.

Neked volt olyan szeretted, akit nehezebb időszakában kellett úgy támogatnod, hogy szakembertől nem kapott támogatást, de szüksége lett volna rá?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.