Volt már rá példa, hogy alvajártál? – Pulzus közvéleménykutatás

Egy kutatás szerint 3-ból egy ember élete során legalább egyszer alvajár. Az alvajárás a 4-8 éves gyerekeknél fordul elő a leggyakrabban, és valószínűleg az okozza, hogy egy GAPA nevű kémiai anyagból nem termel eleget a szervezet.

Az agy álmunkban is ad utasításokat a testünknek arra, hogy mozogjon, és ez az anyag felelős azért, hogy elnyomja ezeket.
Az alvajárás csak az alvási fázisok egy bizonyos szakaszában fordul elő, főleg az alvás idő első harmadára jellemző. Az alvajáró személy a legtöbb esetben egyáltalán nem ébred fel és teljesen összefüggő cselekvéseket is képes megcsinálni, ugyanis a motorikus központok ilyen fázisban még aktívak, azonban ilyen állapotban az értelmes gondolkodás és az ítélőképesség már hiányzik.

A Pulzus kutatásában, felhasználóinkat most arról kérdeztük, előfordult-e már velük, hogy alvajártak?

A válaszadók 57%-a nem járt még így, csupán 14% nyilatkozta, hogy volt már olyan alkalom, hogy észrevette magán azt, hogy éppen alvajár.

Volt már rá példa, hogy alvajártál?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.