Veszélyes lehet egy 46 ezer éves „felébresztett” féreg? – Pulzus közvéleménykutatás

Veszélyes lehet egy 46 ezer éves „felébresztett” féreg? - Pulzus közvéleménykutatás

Felébresztettek a tudósok egy 46 ezer éves férget. Az orsóféreg egy időben élt a mamutokkal és a kardfogú tigrisekkel, de „kriptobiotikus” állapotba került, így élet és halál között lebegve tudta túlélni az extrém hőmérsékleteket. Az olyan szervezetek, mint a fonálférgek a fagyás vagy a szélsőséges kiszáradás hatására nyugalmi állapotba kerülhetnek – ez a „kriobiózis” vagy anhidrobiózis néven ismert anyagcsere-folyamat. Az ősi fonálféreg a késő pleisztocén óta szunnyadt egy megkövesedett mókusüregben. Egy ilyen lelet felélesztése potenciálisan veszélyes organizmusokat tartalmaz, a tudósoknak és kutatóknak szigorú biológiai biztonsági intézkedéseket kell alkalmazniuk a laboratóriumi munkálatok során, hogy megakadályozzák a szennyeződést vagy a fertőzés lehetőségét. Ez magában foglalhatja a szigorú karantén intézkedéseket és a megfelelő biológiai védőfelszerelések viselését. Kutatásunkban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy vajon veszélyt jelenthet-e a „felébresztett” féreg? A válaszadók 35,9%-a inkább gondolja úgy, hogy veszélyes lehet az ősi féreg.

Szerinted veszélyt jelenthet az emberekre egy 46 ezer évvel ezelőttről származó „felébresztett” féreg?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.