Vásárolnál elektromos meghajtású autót? – Pulzus közvéleménykutatás

A Nissan bejelentette, hogy 2030-ra az általuk legyártott autók fele legalább részben akkumulátoros lesz. A japán gyártók közül ők rendelkeznek talán messze a legkomolyabb villanyosítási tervekkel. 2030-ig körülbelül 5700 milliárd forintot készül befektetni az elektromos és hibrid autóiba a vállalat.

A technológiai fejlesztések terén továbbá kiemelten kezelik a szilárdtest akkumulátortok fejlesztését, az ASSB-t (azaz teljesen szilárdtest akkumulátor), amely a 2028-as üzleti évükre készülhet el. De 2024-től már működni fog az úgy nevezett pilot üzem, ahol a tesztgyártással készülnek fel a tömegtermelésre. A vállalatnak továbbá az akku-újrahasznosítással is nagy terveik vannak.

Felhasználóinkat arról kérdeztük, hogy vásárolnának-e részben vagy teljesen elektromos autót?
A válaszadók 39%-a vásárolna, és szívesen használna teljesen elektromos autót, 23% viszont kizárólag hibrid hajtású elektromos autót venne.

Te vennél részben vagy teljesen elektromos meghajtású autót?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.