Valósnak érzed a bruttó 500 ezer forintos átlag fizetést? – Pulzus közvéleménykutatás

Valósnak érzed a bruttó 500 ezer forintos átlag fizetést? - Pulzus közvéleménykutatás

A KSH-nak a munkaerőpiaci folyamatok vizsgáló kiadványából kiderül, hogy a magyar munkavállalók az uniós átlagbér csupán 40 százalékát vitték haza a hónap végén, az is, hogy a magyar bruttó átlagkeresetek egy év alatt 2021-ről 2022-re 17,4 százalékkal emelkedtek, 426 ezer forintról 500 ezer forintra és a fővárosiak átlagfizetése. Ezáltal nőtt a bérszakadék az ország különböző régióiban dolgozók között a budapestiek átlagfizetése 73 százalékkal meghaladta a legrosszabb, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fizetéseket.

Az EU-tagországok között a harmadik legalacsonyabb bérrel rendelkeznek a magyar munkavállalók. Az osztrákok órabére a magyarokénak a háromszorosa, az olaszok és a szlovének órabére is több mint a kétszerese a magyar munkavállalók fizetésének.

A Pulzus applikációt használóktól azt kérdeztük, hogy valósnak érzik-e a bruttó 500 ezer forintos átlag fizetést?
A válaszadók 75%-a szerint kizárt, hogy ez a fizetési adat valóságos legyen.

Szerinted reális a bruttó 500 ezer forintos átlag fizetés?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.