Ukrajna hazahívná a menekült nőket? – Pulzus közvéleménykutatás

Ukrajna hazahívná a menekült nőket? - Pulzus közvéleménykutatás

Ukrajna hazahívja a menekült nőket, ugyanis az országot elhagyók 68 százaléka, megközelítőleg 2,8 millió munkaképes menekült nő hagyta el az országot. Ha nem sikerül őket rábeszélni a hazatérésre és a munkába állásra, az évi 20 milliárd dollár kiesést jelent az országnak. Az ukrán kormány minden megtenne, hogy elkerülje a háború utáni munkaerőpiaci káoszt. Tetyana Berezsna ukrán gazdaságiminiszter-helyettes szerint: az igazi győzelem az volna, ha a családok Ukrajnában egyesülnének újra, nem pedig külföldön. Ugyanakkor az idő múlásával és a konfliktus elhúzódásával egyre nehezebb lesz rávenni a külföldön új életet kezdőket a hazatelepülésre. A háború sújtotta országban, összeomlott a munkaerőpiac, a nők nélkül lehetetlen lesz az újrakezdés A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy hasonló helyzetben visszamennének-e egy háborús országba? A válaszadók 35,5%-a biztos hogy nem, 34,4% inkább nem menne vissza egy háború sújtotta országba.

Te visszamennél egy háborús országba, ahonnan elmenekültél korábban?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.