Szülőként leülnéd börtönben a gyereked iskolai hiányzását? – Pulzus közvéleménykutatás

Szülőként leülnéd börtönben a gyereked iskolai hiányzását? - Pulzus közvéleménykutatás

Magyarországon szabálysértésnek minősül, ha egy gyerek a kötelező óvodai vagy iskolai oktatási rendszerből igazolatlanul 30 napot hiányzik.
2017-től tavaly szeptemberig 3600 esetben, összesen 105 millió forintra bírságoltak családokat a gyermekeik igazolatlan ellógott napjaik miatt, egy nap 5000 forintot jelent.

Két Borsod megyei faluban, inkább börtönben ülik le a szülők gyerekeik iskolai hiányzását mivel nem tudják kifizetni a rájuk szabott bírságokat.
A bírságok csupán 40%-át fizették be, a többit leülték a szülők, így majdnem 15 ezer napot töltöttek börtönben. A bírság kevésnek tűnhet, de ha nincs pénze egy családnak, ez marad az egyetlen megoldásuk.

A Pulzus applikációban arról kérdeztük felhasználóinkat, ha nem tudná kifizetni gyermeke iskolai vagy óvodai hiányzására szabott bírságot, leülné-e börtönben?
A válaszadók 46%-a nem menne börtönbe, inkább kifizetné a büntetést.

Te leülnéd a gyereked lógásait?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.