Szoktál meditálni? – Pulzus közvéleménykutatás

Az emberiség évezredek óta meditál.
Ez az ősi elmélyülési módszer eredetileg az élet szent és misztikus erőinek megtapasztalását és megértését hivatott segíteni.
Ma már nem csak a spirituális fejlődésre vágyók gyakorlata, egyre szélesebb körben használják kifejezetten relaxáció és stresszcsökkentő hatása miatt is.

Tehát a meditáció csökkenti a stresszt, pontosabban a kortizol nevű stresszhormon szintjét a vérben és a nyálban, főleg szomatikus betegségekben szenvedők és stresszes élethelyzetben lévők esetében.
Kutatások azt mutatják, hogy a meditáció minden formája csökkenti hatásos lehet a stressz kezelésében.
Meditálni pedig nem csak egy csendes szoba mélyén törökülésben lehet, de séta közben, vonaton ülve, buszra várva, sorban állás vagy épp mosogatás közben is.

A Pulzus felhasználóit arról kérdeztük, hogy szoktak-e meditálni?

A válaszadók 36%-a nem szokott meditálni. Csupán 12%-a kutatásban résztvevőknek kattintott az igen opcióra, és jelölte azt hogy szokott meditálni.

Te szoktál meditálni?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!

Legyél Te is vélemény vezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.