Szerinted 2030-ra a világon az első három közé fog tartozni a magyar mezőgazdaság? – Pulzus közvéleménykutatás

Szerinted 2030-ra a világon az első három közé fog tartozni a magyar mezőgazdaság? - Pulzus közvéleménykutatás

Recesszióban van a magyar gazdaság, azonban az elemzők jelentős része a mezőgazdaságtól kifejezetten sokat vár ebben az évben. Nagy István agrárminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában jelentette ki, hogy a magyar mezőgazdaság 2030-ra a világon az első három közé fog tartozni. A miniszter beszélt az élelmiszer-termelés hatékonyságának növeléséről is. Szerinte a helyzet megoldása a termelői együttműködésben és a hatékonyság növelésében keresendő. 2023-ban optimisták voltak a várakozások a mezőgazdaságban, de aztán a tényleges eredmények gyengébbek lettek. A Magyar Nemzeti Bank szerint még a visegrádi országok színvonalától is elmarad a magyar mezőgazdaság termelékenysége, az EU 27 tagállama között pedig csak a 24. helyen vagyunk. A Pulzus katatásában arra kerestük a választ, vajon elképzelhető-e, hogy az első három közé fog tartozni a magyar mezőgazdaság 2030-ra? A válaszadók 46,7%-a szerint ez biztosan nem fog megvalósulni.

Szerinted van esély rá, hogy ez megvalósuljon?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.