Szembesültél már alkohol okozta problémával családodban? – Pulzus közvéleménykutatás

Szembesültél már alkohol okozta problémával családodban? - Pulzus közvéleménykutatás

Az alkoholfüggőség kezelése rendkívül fontos, mivel súlyos egészségügyi és szociális következményekkel járhat. Az alkoholizmus az egészségre súlyos hatással lehet, például károsíthatja a májat, az idegrendszert, a szív- és érrendszert, és növelheti a súlyos egészségügyi problémák, például a májzsugor vagy az alkohol okozta pszichés zavarok (pl. alkoholos demencia) kialakulásának kockázatát. Az időben történő felismerés és a segítségkérés kulcsfontosságú a súlyos következmények elkerülése érdekében. Az énekesnő Adele azt mondta, hogy „Talán három és fél hónapja hagytam abba az ivást és nagyon unalmas így az élet. A 20-as éveim nagy részét viszont végigittam és majdnem alkoholista lettem.”. Oprah Winfrey-nek 2021 májusában már arról beszélt, hogy az önismerethez a józanság vezet. A Pulzus kutatásában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy közvetlen családjukban kellett-e már szembesülniük alkohol okozta problémával? (egészségügyi vagy anyagi vagy amit problémának gondolsz) A válaszadók 48,9%-a nem szembesült családjában alkohol problémával. 47,3% azonban sajnos találkozott már családon belüli alkohol problémával.

Te szembesültél már alkohol okozta problémával közvetlen rokonaid körében?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.