Sikerült elkerülni a harmadik világháborút? – Pulzus közvéleménykutatás.

Sikerült elkerülni a harmadik világháborút? - Pulzus közvéleménykutatás.

Orbán Viktor miniszterelnök nemrég a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában adott interjút, ahol úgy fogalmazott, hogy a NATO-csúcson sikerült elkerülni a háborús helyzet eszkalálódását és a harmadik világháborút azzal, hogy a szövetség nem vette fel tagjai közé Ukrajnát. A miniszterelnök az interjúban azt is elmondta, hogy szerinte a konfliktus el fog húzódni, mert a nyugatiak a háború folytatását akarják. Az ukránok a saját országukért és a népük fennmaradásáért küzdenek ebben a háborúban, ezért őket a külvilág nem érdekli – foglalta össze álláspontját Orbán Viktor – „csak a saját szemüvegükön keresztül tudják nézni ezt a konfliktust, és ez így normális, ezért nekünk kell észnél lenni”. Ha azt tennénk Orbán szerint, amit az ukrán elnök, Zelensky kér, akkor gyorsan benne lennénk a harmadik világháborúban. Abban az esetben ugyanis, ha Ukrajnát felvennék a NATO tagállamai közé, az azonnali világháborút eredményezne, mivel ez egyszerűen azt jelentené, hogy a NATO háborúban áll Oroszországgal – tette hozzá. Orbán összességében úgy konstatálta a NATO-csúcsot, hogy kedvező döntés született: a többség nem akarta vállalni a világháború kockázatát, ezért nem vették fel Ukrajnát a tagállamok közé. A miniszterelnök azt is megjegyezte, hogy „az ukránok kommunikációs és érintkezési stílusa szokatlan, tekintettel arra, hogy ha bajban vagy és segítséget kérsz, akkor viselkedj rendesen.” Ezzel szemben Orbán Viktor úgy látja, hogy az ukránok agresszívek és követelőznek. „Ugyanakkor Ukrajnában emberek halnak meg százával, ezrével naponta, az ukránok nagyon nagy bajban vannak, élet-halál kérdésekkel szembesülnek, és onnan nézve a világ másképp fest, mint innen” – fogalmazott. A Pulzus applikációjában arról kérdeztük felhasználóinkat, hogy szerintük valóban sikerült-e elkerülni a harmadik világháborút azzal, hogy Ukrajnát nem vették fel a NATO-szövetség soraiba. A megkérdezettek 19,1%-azt a választ adta, hogy igen, ez valóban sikerült. A válaszadók 36,3%-a nemmel válaszolt a kérdésre, és meglehetősen magasa volt azoknak az aránya, akik azt a választ adták, hogy nem tudják megítélni a kérdést. A megkérdezetteknek a 42,7%-a érzett így.

Neked mi a véleményed? Szerinted sikerült elkerülni a harmadik világháborút?

Töltsd le a Pulzus alkalmazást, vegyél részt kutatásainkban, és megháláljuk! Válaszaidért kapott pulzus pontjaidat, értékes nyereményekre válthatod be!
Legyél Te is véleményvezér!

A PULZUS  ®  AZ APPLIKÁCIÓ LÉTREHOZÓINAK SZELLEMI TERMÉKE, A MÓDSZER ÉS AZ ALKALMAZÁSÁVAL LÉTREJÖTT ADATOK ÉS KÖVETKEZTETÉSEK JOGOSULATLAN FELHASZNÁLÁSA TÖRVÉNYSÉRTÉS.